SİVAS / MERKEZ - Yıldız Ortaokulu

Nis

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artış gösteren keneye karşı Valilik yaptığı açıklamada:

“Keneyi Hafife Almayın! ️

Kene yoluyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına dikkat edilmesi, olası hastalık ve ölümlerin önüne geçer.” ifadelerine yer verdi.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Döneminde okullarımızda gerçekleştirilecek yazılı sınavların genel çerçevesini belirleyen konu soru dağılım tabloları yayınlandı.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. https://meb.gov.tr/lgs-basvurulari-elektronik-ortamda-istege-bagli-yapilacak/haber/32998/tr

Ock

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.   https://www.meb.gov.tr/ilkogretim-ve-ortaogretim-kurumlari-bursluluk-sinavi-basvuru-ve-uygulama-kilavuzu-yayimlandi/haber/32441/tr

Ock

"TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Eyl

DYK kurs merkezlerine 22 Eylül'e kadar manuel öğrenci ekleme yetkisi verilmiştir. DYK'ya katılmak isteyen öğrencilerimiz Yıldız İmam Hatip Ortaokuluna veya diğer kurs merkezlerine başvuru yapabilirler. 8. sınıf öğrencilerimize duyrulu.

Eyl

DYK MERKEZİ OLARAK YILDIZ İMAM HATİP ORTAOKULU BELİRLENMİŞTİR. DYK YA BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ YILDIZ İMAM HATİP ORTAOKULUNA BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE DUYRULUR.

Kas

Öğrencileri uzun bir aradan sonra okullarıyla buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, paylaşılan kapsamlı destek paketi ile ilgili şunları kaydetti: "Bir taraftan salgın koşullarında önlemlere ve kurallara riayet ederek eğitimi sürdürürken diğer taraftan hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlama kararı aldık. Arkadaşlarımızın yoğun emekleri ile 2. sınıftan 12. sınıfa kadarki tüm düzeyler için hazırladıkları Yardımcı Kaynak Destek Paketi'ni bugün yayımladık. Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz kolaylıkla ulaşabilecekler. Diğer taraftan il müdürlüklerimiz ihtiyaç duyan öğrencilere bu kaynakları basılı olarak da ulaştıracak. Her ayın ilk haftası bu paketi yayımlamayı sürdüreceğiz. Ayrıca, her ay yardımcı kaynak destek paketinin içeriğini de çeşitliliği de artıracağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum."

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı  tarafından ortaklaşa hazırlanan COVID-19 Salgın yönetimi ve Çalışma Rehberine göre Okullarda alınacak Coronavirüs tedbirleri kapsamında bütün velilerimizin "Veli Bilgilendirme ve Taahhütname" formunu doldurup imzalayarak, 21 Eylül tarihinde okullarımızın açılması durumunda çocukları ile birlikte formu okul idaresine teslim etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize...

Ekm

"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu tüm öğretmen öğrenci ve velilerimizin bilgisine sunulmuştur."

Değerli Veliler,

Tatil sürecinde öğrencilerimizin müfredattan uzak kalmaması için EBA bizim en büyük yardımcımız olacaktır. Bu noktada öğrencilerimiz için "EBA Şifremi Nasıl Alırım?" başlıklı bu çalışmayı hazırladık. Ayrıca EBA'ya giriş noktasında yaşanabilecek teknik sorunlar için danışma hattı kurduk. Velilerimiz ve öğrencilerimiz mesai saatleri içinde 0346 2805894 ve 0346 2805895 numaraları telefonlardan bizlere ulaşabilir, EBA ile ilgili sorularını yöneltebilirler.